8

Welcome to my weblog. My name is Anita and I am 68 years old. I am quilting since 2005 and put a lot of time in it. I like classic quilts. I am a member of a little Bee who meet once a week. I like also machine embroidery.

Fijn dat je even langskomt. Mijn naam is Anita en ik ben 68 jaar jong. Ik quilt sinds 2005 en steek er behoorlijk veel tijd in. Ik ben lid van een kleine bee die wekelijks bijeenkomt. Ik hoop je vaker hier te zien.

maandag 17 juni 2013

Hardanger deel 2

Het is wel een beetje verslavend dat Hardanger borduren. Ik heb eerst het borduurwerk afgemaakt. Daarna het eerste gaatje er in geknipt. Oei wat is dat eng. Ik had nog iets meer langs de rand moeten knippen, maar dat durf ik nog niet. Omdat het zo fijn geweven is zie je het in werkelijkheid ook niet zo erg.
Daarna de eerste gaatjes vullen. Met You tube filmpjes erbij is het best wel aardig gelukt. Mijn quiltwerk moet nog maar even blijven liggen. Dit is zo leuk om te doen.

It is a little bit an addiction Hardanger embroidery. I finished first the flowers and then cut my first hole. I was very nervous. I could have cut nearer to the edge but in real it does not show so much. Then I did my first fillings. I looked on You Tube for examples. I thing I did pretty well for the first time. No quilting at the moment. I want to finish this first.

15 opmerkingen:

Frederika zei

Het ziet er heel mooi uit Anita. Ik kan me indenken dat het spannend is om de schaar er in te zetten. maar dat is erg goed gelukt.
Fijne dag Frederika

Tilly zei

Wat heb je dat mooi gedaan. Knap hoor,kan me voorstellen dat het verslavend werkt. Groetjes

quilting Jeannet zei

Prachtig Anita, ik blijf het een hele mooie techniek vinden, en dat knippen ja, daar hoorde ik mijn moeder ook altijd over.

Aangenaam verpozen met Joke zei

Wat wordt je hardanger werk mooi. En zo fijntjes. Ik kan me voorstellen dat het verslavend is. Je wil toch steeds het volgende stukje weer proberen.
Groeten, Joke

Anoniem zei

Wat mooi Anita en het begint hier ook te kriebelen.Nog maar even sterk zijn en eerst het andere afmaken.
Succes met je hardangerwerk.
groetjes,Truus uit Drenthe

Guusje, zei

Wat wordt dit mooi. Het is ook erg leuk om te doen. Het knippen is zeker een beetje eng als je het voor de eerste keer doet. Ga je deze in de pronkrol doen of maak je er iets anders van ik vind hem prachtig,

Conny's-blog zei

Och wat word dat mooi Anita, leukt me zeker eng om in de stof te knippen............liefs.Conny

Hermie zei

Prachtig wordt dat hardanger. Dat heb ik altijd nog willen doen,maar het komt er gewoon niet van.

Lida zei

Het ziet er echt prima uit en wat wordt het een mooi werkstuk!
Knuffel
Lida

Wendy zei

It's beautiful, you have done so well teaching yourself!

Kathinca zei

ziet er prachtig uit. Lijkt me ook doodeng die vakjes open maken. Al dat werk en met 1 knipje alles weg BRRR dan maar ietsje zuniger knippen toch?

Narelle zei

Your hardanger looks great!

Anoniem zei

Anita SUPER MOOI,groetjes Annie

Annelein zei

Zo'n werkje zou ik ook zo graag eens maken.... in één woord P*R*A*C*H*T*I*G !!!

Else M Tennessen zei

Very beautiful work, Anita! I did some hardanger many years ago. It is a lot of fun!