8

Welcome to my weblog. My name is Anita and I am 68 years old. I am quilting since 2005 and put a lot of time in it. I like classic quilts. I am a member of a little Bee who meet once a week. I like also machine embroidery.

Fijn dat je even langskomt. Mijn naam is Anita en ik ben 68 jaar jong. Ik quilt sinds 2005 en steek er behoorlijk veel tijd in. Ik ben lid van een kleine bee die wekelijks bijeenkomt. Ik hoop je vaker hier te zien.

zaterdag 23 november 2013

Geborduurde hexjes en bakken

Dit is het quiltje dat ik van de geborduurde hexjes heb gemaakt. De bies is nog gespeld daarom trekt hij wat. Het is een kleedje voor over de armleuning van de bank
Vandaag heb ik weer gebakken voor het weekend. Een boekweit-spelt brood en een gevulde cake. Verschillende mensen vroegen wat spelt nu eigenlijk is. Spelt is een oude graansoort en dus geen tarwe. Bij het malen blijven de voedingstoffen bewaard. Het verhoogt je glucosegehalte niet en is dus goed voor mensen met diabetis II en het is gezonder. Maar het belangrijkste is dat het heel lekker is. Ik heb nog wat moeite met rijzen. Het rijst wel genoeg maar met bakken wordt het brood toch weer wat platter. Nu ga ik nog wat borduren aan mijn Marker lap.
This is the little quilt I made from the embroidered hexagons. The pins are still in it. That is why it is not flat.
Today I did my weekend baking. A bread and a filled cake. Now I will embroider a bit on my Marker sampler.

14 opmerkingen:

Unknown zei

Anita,speltbrood is ook voor sommige mensen met glutenintolirantie geschikt.Niet Ieren met coeliakie kan dit eten ,ik niet maar onze kleinzoon gelukkig wel.
Maaike

Pauline zei

Bedankt voor de uitleg en het tonen van je lekkers, je brood doet denken aan een casinobrood. Eet smakelijk!
Je gestitchte hexjes zijn enig geworden!

Anoniem zei

Spelt is oertarwe en vaak ook niet geschikt voor mensen met een tarweallergie en spelt is zeker niet geschikt voor mensen met coeliakie.
Je hexjes zien er mooi uit.

marga zei

Gewoon blijven oefenen dan lukt het vast wel een keer dat brood te bakken wat jij voor ogen hebt.
Groeten
marga

Anoniem zei

Beetje uitproberen met de hoeveelheid gist en misschien is het water te koud/te warm.Het is moeilijker om speltbrood te bakker dan een volkoren brood-succes.
Leuk je hexjes quiltje-komt er ook 1 op de andere armleuning?
goede zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Frederika zei

Je brood ziet er erg lekker uit.
Wat heb je een leuk kleedje van de hexjes gemaakt.
Groetjes Frederika

mieke zei

Leuk die hexjes.
Eet smakelijk.
grtjs Mieke

Tilly zei

Blijft leuk om een oven uit te proberen met allerlei baksels, brood bakken blijft een kunst, en heeft heel veel te maken met hoe warm/koud de ingredienten zijn.
Trouwens de regiodag was erg leuk, zag de foto's voorbij komen en als je heeel goed kijkt zie je me zitten. Jammer dat ik je niet gezien heb. groetjes Tilly

Willy zei

Mooi is je hexenquiltje geworden. De cake ziet er heerlijk en goed gevuld uit. Ik heb al vaal over speltmeel gehoord, maar nog nooit gebruikt. Wat betreft het rijzen zou ik even googelen, dan vind je vast tips. Fijne zondag,

Saskia Smit zei

Ik vind het jammer dat je kleedje af is. Raar? Ik vind ze zo leuk. Wat mij betreft had je er nog wel een aantal bij mogen maken.

Ria van Kasteel zei

Schattig quiltje geworden, en wat een heerlijke baksels.

Groetjes van Ria ;0))

quiltmarjanneke zei

Ziet er goed uit allemaal!

katrien zei

Wat is het een leuk quiltje geworden.

Else M Tennessen zei

Beautiful! :)