Pagina's

donderdag 21 november 2013

Bee, Hardanger en bakken

Afgelopen woensdag hebben we met de bee de verjaardag van Elly gevierd. Dus een extra leuke bee met lekkere appeltaart.
Last wednesday we celebrated the birthday of Elly at the bee. The bee is always nice but this time we had lovely applepie.

Het Hardangermotief van november is weer af. Nog maar een te gaan en dan is dit project weer af. Ik vind Hardangerborduren erg leuk om te doen.
The Hardanger embroidery of November is finished. Only one motif to go. I like Hardanger embroidery very much.
Natuurlijk moest mijn nieuwe oven gebruikt worden. Ik heb een speltbrood gebakken en gemberkoek gemaakt. Volgens mijn DH mogen beide vaker gemaakt worden.
Of course  I had to use my new oven. I made ginger bread and Spelt bread. My DH liked both.

13 opmerkingen:

  1. Zo te zien een flink brood Anita,daar kun je even mee vooruit.groetjes Annie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat ziet er heerlijk uit! nu maar een extra rondje lopen om de calorieën eraf te krijgen.
    Gezellig zo samen een Bee en je Hardanger werkje is weer prachtig geworden!!!
    gezellige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zitten jullie daar gezellig samen.
    Mooi Hardangerwerk hoor.
    Smulse Frederika

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens mij wordt er op jullie Bee wel vaker lekker gesnoept, anders is het ook geen echte Bee, wat jij!
    Gister hoorde ik ook al van da Speltbrood. Wat is er het speciale van Anita? Ik denk dat Chago dat wel wil weten. Hij vindt het ook altijd zo leuk om dingen met brood uit te proberen. Die gemberkoek lijkt me ook om te smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een gezellige bee hebben jullie en wat een mooi stukje hardanger. De baksels zien er heerlijk uit fijn hè zo'n nieuwe oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat jullie Ellly's verjaardag hebben gevierd. Ziet er erg gezellig uit. En tja als ik nog een doosje tijd vind, zou ik dat ook wel eens willen leren. Dat Hardanger handwerk is zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker hé de speltbrood, ik bak ze op het moment ook.. 4 in de week.
    Prachtig je borduurwerk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super mooi je hardanger werk. Gezellig en lekker jullie bee.
    Gr.miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Schitterend, je hardangerwerk! Echt heel mooi. Fijn zo'n nieuwe oven, met zo te zien al heerlijke resultaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hardanger dat is nou iets dat ik ook nog eens wil uitproberen. En omdat ik de borduurrol volg, komt dat volgens mij vanzelf een keer voorbij. Tot die tijd geniet ik van deze hardangerdingetjes bij jou.
    Ik zie op jouw blog trouwens ook dat het nog maar 32 dagen duurt voordat het kerst is. Oeps, dat is wel heel erg snel. En ik wil nog zoveel dingen zelf maken voor de kerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er heerlijk uit Anita, dat wordt veel bakken. Gezellige bee. Mooi is je nieuwste hardanger.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zou ook graag weten wat er speciaal is aan speltbrood.
    Lijkt mij leuk om dat ook eens te proberen.
    Jou oven doet het in elk geval goed dus staat niets meer in de weg om nog meer te bakken.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Your hardanger is beautiful and your breads sound and look delicious!

    BeantwoordenVerwijderen